Szerelem

2009.08.08. 15:08

Havi (najó, heti) szokásos "rámjön hogy fél este órákról olvasok" rohamom során találtam tegnap Őt, valamint az Audemars Piguet (nyilván) svájci cég többi termékét, és talán kitalálható a bejegyzés címéből, meghatározó élmény volt.
 
Olyannyira, hogy rávetettem magam ismét az összes külföldi órás blogra, kedvenc márkáim oldalaira, aztán meglepődtem. Nincsen magyar órás blog? Ez nem állapot. Már van :) (Update: de mégis van másik is. na nem baj, nem ilyen :) )
 
Visszatérve maesti szerelmem tárgyaihoz (óraügyben elég csapongó vagyok, így holnap egy másik márkáról fogok már áradozni jó eséllyel), hogy melyik a legszebb a Piguet-k közül, az persze ízlésfüggő.
 
A képen látható Royal Oak Offshore Montauk mindenesetre valószínüleg a legkarakteresebb mind közül. Fel ugyan nem venném - kevés embernek áll jól egy ennyire hivalkodó karóra, de mindjárt kitérünk a másik okra is - , helyette inkább egy sima Royal Oak Offshore Cronograph áll közel a szívemhez.
 
Hogy miért nem rohanok venni egyet, annak van néhány oka:
- Az egyik, amit említettem, hogy holnap simán találok szebbet-jobbat-érdekesebbet. Persze ettől még vehetnék, ha nem...
- ...33 millió Forintba kerülne úgy nagyjából egy ilyen kis szépség (mint ami a képen látható) - legalábbis ez a legolcsóbb amit találtam - ,...
- ...Valamint nem lennék nagyon megelégedve a mostani órámmal, amit egyszerűen nem lenne szívem levenni és a fiókban tárolni mostantól, ha már 10 éve minden nap velem van jóban rosszban, hibátlanul (nemsokára megérdemel egy "tartósteszt" posztot a jóöreg Citizen Promaster Skyhawk is, amiről épp szó van).
- Az akart leni a negyedik pont hogy egész biztos nem árulják Magyarországon sehol, de pedig mégis, a hivatalos site szerint van egy darab viszonteladó (akit most nem reklámoznék...). Kíváncsi lennék mennyit adnak el évente, gondolom hasonló a forgalom mint a Maserati szalonban.
 
Egyébként a Royal Oak Cronograph család automata kaliberrel (később erről majd "technikai" posztban), sportórához illően 100m vízállósággal, (mily meglepő) kronográffal, dátumkijelzéssel büszkélkedhet, és természetesen az elsőtől az utolsó mozdulatig kézzel készítik, nemesacéltól az aranyon át a platináig a legdrágább anyagokból.
 

A fejléc képben is jobboldalt egy "testvér"modell látható egyébként a Royal Oak családból. 

A bejegyzés trackback címe:

https://oravilag.blog.hu/api/trackback/id/tr661296612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mesekukac 2009.08.12. 17:14:13

na ez szép... általában nem jön be a royal oak, de ez egy érdekes szín- és anyagkombináció... el tudom képzelni vitorlázáshoz vagy autózáshoz...

Sundance- · http://oravilag.blog.hu 2009.08.12. 19:57:49

Igen igen :) Egy 20 éves felújított cabrióból kilógatva Nizzában, útban a vitorlásom felé, el tudom képzelni én is :)

mesekukac 2009.08.13. 09:09:19

@Sundance-: egy baja van, ez a 33 millás price tag... úgyhogy maradok a Daytonámnál, azért azt sem rossz kilógatni :-))

DRichardka · http://oravilag.blog.hu 2009.08.13. 09:15:06

@Sundance-: Jajj, a fejlécről meg csak annyit, hogy a bal oldalon meg egy B01-es Breitling kaliber, nyamm-nyamm, ő még kap itt saját posztot, a Chronomat sorozat simán legenda náluk.....

eznemisénvagyok 2009.08.13. 16:49:47

Ilyet viselt Arnold kormányzó a Terminátorban. Persze nem az első részben ...

www.benbarren.com/wp-content/uploads/2009/01/terminator-3-offshore.jpg
süti beállítások módosítása