A nem túl nagy múltra visszatekintő (ejtsd: egészen fiatal) angliai óragyártó, a Bremont nem megy a szomszédba némi erős marketingfogásért. Erre jó példa hogy az MB1 / MB2 karóra párost nagyjából az összes órával fogallakozó hírportál felveszi a hírei közé.

A Bremont beállt a sorba, és a kissé elcsépelt, de bombabiztos sikerre predesztinált fonalat vette fel: "pilótaórákat" gyárt és forgalmaz. Nick és Giles English, két testvér és profi pilóta jellemzően svájci szerkezetek felhasználásával (Soprod/ETA, COSC minősítéssel), angliában gyártott és tervezett tokozással és designnal készíti az egészen sikeresnek mondható kollekciókat.

Bremont MB-1

A Bremont (azon kívül hogy a weblapján is zseniálisan építi az image-t, az összes létező angol híresemberre felpakolt, lefotózott, webre kirakott Bremont órával,) most gondolta összefog a Martin-Baker-rel, akik a világ legrégebbi, talán legnagyobb tapasztalattal bíró (vadászgép-)katapultülés gyártó cége. Saját statisztikáik alapján üléseik eddig 93 különböző légierő kötelékében, 60 év alatt 7283 dokumentált esetben mentették meg a pilóta életét.

Bremont MB-2

A Bremont tehát most a Martin-Bakerrel összefogva megalkotta (nyilván ebből a Martin-Baker "dolga" maximum a hype generálása és esetleg a tesztelés volt) az MB1-et, amit követ majd az MB2 is, de utóbbi még tervezés alatt áll. Az MB1-et a Martin-Baker bevizsgálta, és kitette a modelleket katapultálás során fellépő hirtelen és nagy gyorsulásoknak. Természetesen az óra kibírta mind a 15G-s "katalpultálás", mind a 15G-s "rakéta-begyújtási", mind a 30G-s stabilizáló-ernyő nyitási és becsapódási gyorsulást (lassulást).

Az érdekes rész most következik: Az MB1 szabadon megvásárolható...... mindazok számára, akik már katapultáltak élesben egy Martin-Baker katapultüléssel. És ezt a Bremont teljesen komolyan gondolja. Az óra 2009 novamberében jelenik meg, 2900 Fontos árcédulával, plusz ha valaki venni szeretne egyet, akkor igazolnia kell a fenti kis incidenst egy Martin-Baker üléssel, cserébe a katapultálás "statisztikai sorszámát" az órára gravírozza a Martin-Baker adatai alapján a Bremont. 

Egy ilyen elhasználása után már be is lehet fáradni az üzletbe egy MB-1-ért

Az MB1 zafírkristály üvege 9 rétegű tükröződésmentes bevonattal készül, közepesnek mondható 43mm-es átmérőjű tokkal, bőr vagy vászon szíjjal. Az MB2 áráról és megjelenéséről egyelőre nincsen információ.

Szerző: Sundance-

1 komment

Címkék: bremont

A bejegyzés trackback címe:

https://oravilag.blog.hu/api/trackback/id/tr361321694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csizirájder 2009.08.19. 14:04:44

Áhhh, végre az én ízlésemnek megfelelő órák! :) Hát nem nagyon fogják elkapkodni őket, ha csak olyan vásárolhat belőle aki már élesben katapultált Martin-Baker katapultüléssel...
süti beállítások módosítása