Új Rolex Deepsea

2014.08.09. 16:57

  A Rolex egy új Sea Dweller Deepsea változat megjelenését jelentette be a napokban. Ezen időmérők különlegessége az extrém mértékű vízállóság, amit több, szabadalommal védett megoldás segítségével érnek el. Ilyen például a beépített héliumleeresztő szelep, vagy a több elemből álló Ringlock system, amely elnevezés a tok felépítésénél alkalmazott különleges technikákat és technológiákat takarja. Ilyenek a teljesség igénye nélkül a magas nitrogéntartalmú acélok használata, az 5 mm vastag, domború kialakítású zafírüveg, vagy a titán tokozás. Ezen megoldások összessége adja végül azt a számot, amire a hír eleje óta mindenki kíváncsi. 12800 láb, vagyis nagyjából 3900 méter, egészen hihetetlen érték. Ebben a mélységben nagyjából 3 tonnának megfelelő nyomás nehezedik az órára. 

  Ezt a különleges változatot James Cameron történelmi jelentőségű, egyszemélyes merülésének emlékére készítették, és csupán pár esztétikai jellemzőjében tér el az "eredeti" Deepsea-től. Ezek közül a legmarkánsabb a kéttónusú, kék-fekete átmentes számlap, amely utalás a Mariana-árokban uralkodó fényviszonyokra és a mélységre.

R_deeps_01.jpgRolex Oyster Perpetual Date Sea Dweller Deepsea

R_deeps_02.jpgRolex Oyster Perpetual Date Sea Dweller Deepsea

R_deeps_03.jpgRolex Oyster Perpetual Date Sea Dweller Deepsea

 Forrás: www.rolex.com

A bejegyzés trackback címe:

https://oravilag.blog.hu/api/trackback/id/tr416590073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása